
Céklás krumpli rukola salátával
Hozzávalók (4 főre):
1/2 csokor kakukkfű
600 gr bébicékla
3 ek. repceolaj
só, bors
750 gr közepes méretű úkrumpli
8 ek. narancslé (frissen préselt)
3 ek. gyümölcsecet
1-2 ek. méz
1 ek. közepesen erős mustár
1 csokor rukola saláta
125 gr Mozzarella sajt
Szedjük le a kakukkfű levélkéket a szárról és vágjuk fel durván. Mossuk meg alaposan a céklát, hámozzuk meg és vágjuk hasábokra. Tegyük bele egy fagyasztózacskóba, adjunk hozzá 1 ek. olajat és a kakukkfű felét, majd rázzuk jól össze. Helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, sózzuk, borsozzuk. Előmelegített sütőben 200 fokon süssük alulról a 2. sínen, kb. 15 percig.Közben mossuk meg alaposan a krumplit és vágjuk ugyancsak hasábokra. Tegyük bele egy fagyasztózacskóba, adjunk hozzá 1 ek. olajat és a maradék kakukkfüvet, majd rázzuk össze. Terítsük a tepsire a krumplit is, sózzuk és borsozuk. Süssük tovább még 35 percig.A szószhoz keverjük össze a narancslevet, az ecetet, a mzet, a mustárt, a sót és a borsot. 1 ek. olajat keverjünk a szószhoz és öntsük a még forró burgonyára és céklára, keverjük mindezt össze és hagyjuk pihenni 30 percet. Tisztítsuk meg a rukolát, mossuk és szárítsuk meg. Csöpögtessük le a mozzarellát. Óvatosan szórjuk a krumplis céklához a salátát, a mozzarellát pedig tépkedjük kisebb darabokra és adjuk a zöldségekhez.
Siccike tippje: a férjemnek sokkal jobban ízlett szószmentesen a ropogós sült zöldség. Nekem bejött a szósz, de a mennyisége kicsit soknak bizonyult.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése